To prokázali provedené výzkumy
Výrobky
Jejich výsledkem je totiž zjištění, že lidé, kteří konzumují toto víno, mají méně srdečních infarktů. Jedná se například o Francii, která je tradiční zemí ve spotřebě vína, kde skutečně má populace nízký počet srdečních příhod, tedy infarktů. Mezitím se z domněnky stala skoro jistota. Jak bylo rozbory a to skutečně odbornými zjištěno, v červeném víně je totiž možno prokázat několik látek, které mají „antioxidační“ účinek. Všechny tyto zjištěné látky patří do skupiny fenolů. Je pravdou, že fenoly se nacházejí v každém víně, ale u červeného vína je to tak, že v červeném víně se však látek, které mají „antioxidační“ účinek, tedy fenolů, nachází ve větším množství a to dokonce podle odborníků desetkrát větším množství než například ve víně bílém.
Ale to neznamená, že bílé víno je méně zdravé, i to má své plusy pro naše zdraví. Jak dále rozbory ukazují, podíl uvedených fenolů, tedy antioxidantů, je o to vyšší, čím je víno bohatší na tanin. Aby v uvedeném nebyl zmatek, ta složka vína, která se podílí na ochraně našeho srdce, je tanin, nebo také kyselina tříslová. Právě ta má ten účinek, že snižuje množství nebezpečných látek, známých jako cholesterin. Ten, pokud přijímáme potravu, která je bohatá také na tuky, se usazuje na stěnách srdečních cév, ty ztenčuje a to může způsobit nebezpečný srdeční infarkt.
A to není všechno. Kromě toho cholesterin má další nebezpečnou schopnost, a to, že váže na sebe kyslík a tím ho odebírá naší krvi. To znamená, že je náš srdeční sval o tento kyslík ochuzen. A právě červené víno tomu svým vysokým obsahem užitečného taninu, který zajišťuje, že je cholesterin odbouráván, může zabránit.Takže červené víno je v rozumné míře zdravé. Dostali jste na něho chuť? Není problém, červené víno carménère je pro vás připraveno. Uvedené víno pochází z Francie, ale dá se říct, že se znovuzrodilo v Chile, kde tuto odrůdu povýšili na národní odrůdu.